На фізико-математичному факультеті УДПУ відбулось свято «Українська пісня єднає нас», яке подарувало неймовірні враження, позитивні емоції та теплі почуття для душі. Даний захід був спрямований на популяризацію української культури, української пісні, української мови.

В аудиторії панував український патріотичний дух. Виконанням українських пісень студенти заявили про свою національну і культурну ідентичність. У кожній пісні – історія нашої держави, її традиції, прагнення до самовизначення, любов до рідного краю, оптимізм та віра у велике майбутнє України.






Серед учасників концерту були студенти різних курсів, кожен з яких вразив своїми вокальними та артистичними здібностями не тільки глядацьку аудиторію, а й членів журі. Лунали сучасні патріотичні пісні, які проникали в саму душу. Також були і жартівливі українські народні пісні, які студенти перетворили у святкову театральну виставу. Виступи учасників були на такому високому рівні, що журі всіх оцінювали найвищими балами. Особливими були виступи першого курсу, вражали їх вокальні та акторські здібності, веселий дух.

Окрему увагу привернули іноземні студенти, які подарували свою національну пісню. Студенти із Туркменістану були вражені такою підтримкою та позитивом, що подарували наші студенти.

Журі конкурсу нагородили учасників свята дипломами у таких номінаціях: Майбутнє української пісні (11 група); Легенди української пісні (13 група); Мелодика української пісні (12 група); Екслюзив народної пісні (22-А група-студенти із Туркменістану); Щирість української пісні (22 група); Взірець української пісні (31-34 групи); Еталон української пісні (41,42 групи). Окрім того адміністрація факультету пригостила ще й солодкими подарунками всіх учасників свята пісні.






По закінченню всі заспівали гімн України так щиро, що аж подих перехоплювало! Ми пишаємося нашим молодим поколінням, вони не дадуть забути українську народну пісню. Ми впевненні, що вони понесуть її у віки. Сьогодні ми гордо допишемо ще одну сторінку легендарної історії української пісні – «Тримаймо разом українську хвилю!»

Без минулого – не буває майбутнього…
За майбутнім – безмежність життя…
Життя – це початок нового майбутнього!
Нехай же майбутнє нашої країни славиться навіки українською піснею!


Пресцентр УДПУ