Учасники університетського літературного об’єднання імені Миколи Бажана – серед переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу патріотичної поезії «Україна на вістрі слова», організаторами якого стала обласна організація Національної спілки письменників України, ініціатором – голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко. Урочиста церемонія нагородження відбувалась в черкаському Будинку вчителя за участі голови обласної ради, голови Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України Валентини Коваленко, багатьох інших письменників, поважних людей. Переможців конкурсу визначили у кількох вікових категоріях.



Тричі на сцену для нагородження запрошувались наші студенти, учасники літоб’єднання – переможці названого конкурсу у кількох номінаціях. Умови участі в конкурсі були непростими: за короткий термін потрібно було подати власні твори, написані на злобу дня, тобто – про сьогоднішні актуальні події. Окремою нагородою, крім грамот та подарунків, стало для переможців та всіх лауреатів видання збірника з однойменною назвою «Україна на вістрі слова», куди ввійшли всі кращі твори учасників конкурсу. Для декого це – перша публікація в такій серйозній книжці. Частину тиражу буде передано воїнам-захисникам на сході України.

Привітаймо ж наших переможців! Перше місце в номінації «Поезія» виборола студентка факультету української філології Софія Кримовська, третє місце в цій же номінації магістрант факультету української філології Олексанр Шаболдов, друге місце в номінації «Проза» студент природничо-географічного факультету В’ячеслав Яременко.





Наша чудова черкаська земля – батьківщина Тараса Шевченка споконвіків надихала співців і літописців своєю красою, своїм багатством, мужністю і найголовніше – мудрістю людей і відданістю Україні. Нові успіхи наших студентів є підтвердженням цього. Тож бажаємо всім переможцям щасливої творчої долі та мирного неба над головою.

Пресцентр УДПУ