29 березня на базі історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини відбувся тренінг «Підготовка до ЗНО-2016 з історії України», під час якого було розглянуто організаційні питання проходження ЗНО та надано поради щодо його успішного складання.

Помічник ректора УДПУ, кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Цимбал-Слатвінська ознайомила учнів 11-х класів з правами та обов’язками учасника тестування, наголосила на цьогорічних нововведеннях, надала безцінні поради зі свого багатого досвіду роботи в організації та проведенні ЗНО у нашому місті та застерегла від найтиповіших помилок, яких допускалися учасники ЗНО попередніх років. Також Світлана Володимирівна розповіла про визначення рівня мінімально підготовленого абітурієнта, ознайомила цьогорічних вступників з правилами прийому до навчальних закладів та побажала успішного проходження усіх етапів вступу на омріяну спеціальність: від успішного складання ЗНО до не менш успішного завершення вступної кампанії.

Далі аспірант кафедри історії України історичного факультету Ігор Опацький проаналізував та наочно продемонстрував учасникам тренінгу завдання ЗНО з історії України попередніх років, у яких учасники тестування найчастіше помиляються та дав поради, як цих помилок уникнути. Також було обговорено зміни у структурі цьогорічного тестового зошита, надано рекомендації щодо роботи із візуальними джерелами. Потім учасники тренінгу під керівництвом Ігоря Юрійовича, розв’язали тестовий зошит ЗНО з історії України, коментуючи завдання та обговорюючи варіанти правильних відповідей, намагалися виробити алгоритм роботи з тестовим зошитом.

Учасникам заходу були запропоновані для користування розроблені викладачами історичного факультету хронологічний довідник з переліком найважливіших дат історії України, внесених до програми ЗНО; презентації та зображення пам’яток архітектури і образотворчого мистецтва; довідник біографій та портретів історичних діячів.

Приємно, що учасниками тренінгу стали не лише учні 11-х класів шкіл м. Умані, а й району, а також студенти училищ та навіть гості з сусідніх областей.

Висловлюємо сподівання, що інформація, надана під час тренінгу, була корисною для його учасників, а отриманий досвід допоможе успішно скласти ЗНО з історії України 2016 року!

Пресцентр УДПУ