На базі факультету фізики, математики та інформатики відбувся тренінг «Формування і оцінювання вміння критично оцінювати ресурси інтернету». Тренінг проводила науковий співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, міжнародний тренер і експерт освітніх програм Intel Ніна Дементієвська.

Учасники тренінгу (викладачі, аспіранти та студенти нашого університету, учителі міських шкіл) шукали відповіді актуальні та важливі для кожного з нас питання: «Чи вільні ми в прийнятті рішень? Хто і як впливає на наш вибір? Чи можна опиратися маніпуляціям і не бути ошуканим? Як навчитися самому і навчити інших відрізняти достовірну інформацію від пропаганди? Як навчитися використовувати тільки достовірну інформацію у навчальній діяльності і в житті?». Предметом навчання стало вимірювання та оцінювання компетентностей учнів (студентів) щодо уміння оцінювання достовірність сайтів та опублікованих статей в мережі Інтернет.

Присутні на тренінгу ознайомились з інструментами та засобами формування і оцінювання рівня розвитку в учнів вмінь визначати надійність сайтів, автентичність зображень, недостовірну інформацію (пропаганду). Учасники заходу дійшли до спільної думки, що оцінювання умінь і компетентностей з використання засобів ІКТ для критичного оцінювання, а також використання формувального оцінювання — надзвичайно важлива, корисна і цікава справа, яка під силу усім, хто має бажання її опановувати. Критичне мислення — позитивне мислення, яке дозволяє кожному, хто ним володіє, уникати пропаганди та недостовірної інформації в різних видах діяльності — від написання наукової статті до підготовки до уроку.

Загалом робота проходила в атмосфері творчості, співпраці та взаєморозуміння. На завершення тренінгу його учасники одержали сертифікати.

Пресцентр УДПУ