Нещодавно на кафедрі хімії, екології та методики їх навчання природничо-географічного факультету спільно із освітніми закладами міста з метою формування професійної готовності студентів до організації позакласної роботи з хімії в загальноосвітній школі проведено ток-шоу «Хімія без меж». До участі у заході були залучені вчителі хімії Ольга Гречин (ЗОШ №5), Ольга Смирнова (ЗОШ №14), методист міського методичного об’єднання Тетяна Плющ, учні старших класів ЗОШ № 5, студенти та викладачі факультету.

На початку заходу освітяни поділилися педагогічним досвідом організації позакласної роботи з хімії, акцентували увагу на принципах та методичних засадах проведення позакласної роботи з хімії. Окрему увагу учасники ток-шоу звернули на окремі напрями підвищення фахової майстерності майбутніх вчителів хімії, на співпрацю між школою та ВНЗ, що є запорукою зростання рівня як шкільної, так і вищої освіти.

Захід пройшов яскраво та насичено з проведенням хімічних експериментів: «Хімічний світлофор», «Пінний фонтан», «Хімічний поріз», «Вулкан», які викликали бурхливі оплески присутніх. Учні підготували костюмовані виступи, які супроводжувались цікавими хімічними дослідами, піснями та танцями.

Такі науково-розважальні проекти мотивують як студентів, так і школярів до поглибленого вивчення хімії, яка є не тільки фундаментальною дисципліною, а ще й і цікавою наукою з безліччю повчальних та захопливих експериментів.

Пресцентр УДПУ