У вирі повсякденного життя важливо не забувати, що поруч є ті, хто особливо потребує допомоги і милосердя. А надто, коли йдеться про малюків, яких доля обділила звичайними дитячими радощами і сімейним теплом. Покликом душі небайдужих людей є якомога більше і частіше наповнювати життя дітей, позбавлених батьківського піклування, приємними подіями, дарувати їм своє тепло, турботу і щире спілкування.


Саме з такою місією активісти факультету початкової освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини завітали в гості до вихованців дитячого будинку, розташованого по вулиці Малофонтанній. Готуючись до зустрічі, студенти провели акцію зі збору коштів на подарунки та призи для дітей (дитячі книги та енциклопедії, розмальовки, альбоми для малювання, фарби, олівці, пластилін та інші корисні речі), підготували інсценізацію української народної казки «Ріпка». Діти швидко захопилися грою акторів, і вже самі брали участь в інсценізації. Але це був тільки початок. Після казки було проведено ряд цікавих конкурсів, де всі присутні танцювали, співали, декламували вірші, малювали малюнки, розповідали про своє життя. І так хотілося просто пригорнути маленьких жителів дитячого будинку до себе, обігрівши теплом сердець, вселити їм віру в свої сили.



Волонтери зрозуміли, що не так вже й важко стати для таких дітей чарівниками і дати надію на майбутнє. Факультет початкової освіти вирішив взяти шефство над вихованцями дитячого будинку і закликає приєднуватися до цієї ініціативи. Зігріти обездолених дітей може кожен!


Пресцентр УДПУ