Своєрідним сюрпризом цієї осені для студентів факультету української філології стала зустріч із київським гостем — членом Національної спілки письменників України, членом Національної спілки журналістів України, артистом Національної капели бандуристів Ярославом Чорногузом. Запросили його до Умані учасники Уманського літературного клубу, а приймали в себе – учасники університетського літературного об’єднання, за сприяння кафедри української літератури й українознавства та деканату української філології.

 

 

Приємно, що зустріч відразу перетворилась на душевну і щиру розмову, де студенти задавали питання (часом провокаційні!), а п.Ярослав намагався давати відверті відповіді. Принагідно переповів чимало цікавих і дотепних епізодів, пов’язаних із особистими зустрічами з Андрієм Малишком та іншими видатними авторами: це було в дитинстві, адже Ярослав виростав у родині відомого письменника Олега Чорногуза.

Все це поєднувалось із декламуванням поетом власних гостро сатиричних, еротичних і просто гарних ліричних текстів. Особливу повагу й захоплення викликали у глядачів пісня (історичні думи, ліричні пісні, романси на слова українських класиків), майстерно виконані Ярославом Чорногузом під бандуру.

Марина Павленко, керівник літературного об’єднання імені Миколи Бажана