Студентський народний театр драми і комедії факультету початкової освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у рік святкування свого 20 – річчя продовжує дивувати нас перемогами. Через карантинні обмеження учасники колективу не мають змоги проводити репетиції та гучно відсвяткувати ювілей, проте вони вирішили піти іншим шляхом. І сьогодні уже втретє заявляють про себе перемогою у дистанційному Міжнародному фестивалі-конкурсі «Україна єднає світ». Відеозапис вистави «Назар Стодоля» за мотивами драми Т.Г.Шевченка, яку представляли на конкурс приніс їм перемогу та додав у скарбничку нагород Диплом ІІ ступеня у номінації «Театри».

Фестиваль-конкурс проходив за підтримки Міністерства культури України та Благодійного фонду «Україна єднає світ». Головою журі конкурсу була акторка театру та кіно, Герой України, Народна артистка України Ада Миколаївна Роговцева.

Члени журі та оргкомітет висловили подяку художньому керівнику, режисеру-постановнику, Заслуженому працівнику культури України Наталії Алексеєвій за плідну, самовіддану працю, вагомий внесок у розвиток культури суспільства та естетичне виховання молоді.

Колектив театру та його керівник у свою чергу висловлюють щиру подяку деканові факультету початкової освіти, кандидату психологічних наук, доценту Борису Якимчуку за підтримку у розвитку театру, театрального мистецтва, злагоджену спільну співпрацю, спрямовану на розвиток талановитої молоді.

Вітаємо театр! Бажаємо їм якнайшвидшого відновлення репетиційної діяльності. Нехай ювілейний рік ознаменується новими вдалими постановками, успіхами та здобутками! Позитиву, миру, добра та здійснення найзаповітніших мрій!

 

Пресцентр УДПУ