Насиченою і цікавою була програма заходів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, який традиційно бере активну участь у міських заходах з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Для юних жителів нашого міста в центральному сквері було організовано святкові розваги. Гості свята із цікавістю розглядали виставкові експозиції УДПУ.

Ляльковий театр факультету дошкільної та спеціальної освіти (керівник — Надія П’ясецька.) дарував незабутні зустрічі з героями українських казок. Маленькі глядачі вкотре із захопленням переглядали їх, поринувши в чарівний світ казки.

Волонтери-аніматори факультету соціальної та психологічної освіти розважали дітей в центральному сквері, організувавши цікаві та змістовні ігри, розваги, змагання.

Члени арт-клубу «Аква-грим» Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти (координатор — Ольга Морозова) продемонстрували свої уміння з нанесення аква-гриму. Малюки терпеливо очікували своєї черги, щоб перетворитися у казкового чи кумедного героя. До самого вечора студенти працювали з маленькими мрійниками і вигадниками, виконуючи різноманітні забаганки своїх клієнтів. Щоб діти не нудьгували в черзі, фіксики, які працювали поряд, пропонували їм різні розваги.

Від студентського народного театру драми і комедії факультету початкової освіти (керівник - Наталія Алексеєва) у парковій зоні працювали клоуни, веселий сміх та чудовий настрій яких одразу підхоплювала малеча і вона охоче приєднувалися до забав.

Факультет професійної та технологічної освіти представив себе на святі майстер-класами: «Малюнок пластиліном» (керівник — кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Гервас); «Квіти із фоамірану» (керівник — майстер виробничого навчання Віта Марценюк); «Текстильна пластика (керівник — кандидат педагогічних наук, доцент Валентина Харитонова). Чимало охочих ознайомитися з новими художніми техніками зібрали вони біля себе. Майстри охоче навчали бажаючих тієї чи іншої техніки.

Цього ж дня у актовій залі університету студенти ІІ та ІІІ курсів факультету мистецтв дисципліни «Мистецтво балетмейстера» представили маленьким гостям нашого навчального закладу хореографічну виставу «Моана. В пошуках серця» (керівники проекту викладачі кафедри хореографії та художньої культури Ольга Бикова та Людмила Гекалюк).

А студентська соціально-психологічна служба факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ спільно з управлінням праці та соціального захисту населення та відділом освіти Уманської міської ради взяла участь  у відкритті табору «Барвограй».

Пресцентр УДПУ