25 листопада 2018 року передчасно помер доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри вищої математики та методики навчання математики Леонід Абрамович Кіпніс.

Немає слів, щоб висловити співчуття з приводу неочікуваної смерті людини, котра заслуговує на найкращі слова поваги та шани. Пішов з життя педагог, котрий виховав не одне покоління студентів та науковців, уміло вчив їх мудрості та відповідальності. Леонід Абрамович понад 30 років був завідувачем кафедри вищої математики та методики навчання математики університету. Основним напрямом його  наукових досліджень були математичні проблеми механіки руйнування матеріалів. Леонід Абрамович визнаний науковець не лише в Україні, а й за рубежем. Результати його досліджень опубліковано у провідних наукових журналах.

Ректорат, профком, професорсько-викладацький склад та студентський колектив глибоко сумують з приводу смерті Леоніда Абрамовича Кіпніса і висловлюють щирі співчуття його рідним у зв’язку із важкою і непоправною втратою.

Пресцентр УДПУ