Студенти історичного факультету та навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти мали можливість прослухати лекцію професора Університету імені Адама Міцкевича, доктора габілітованого Міхала Ярнецького на тему: «Світ очима історика і мандрівника».

Під час зустрічі пан Міхал розповів студентам про свій життєвий досвід мандрівника і науковця. На лекції було висвітлено не лише життєвий шлях професора, а й можливості подорожей для студентів. Пан Міхал зазначив, що подорожі – це не тільки захоплюючі краєвиди чи смачна місцева кухня, а, насамперед, неочікувані знайомства, незабутній життєвий досвід та нові наукові відкриття.

Студенти мали шанс розпитати професора про «підводні камені» подорожей, перелік країн, в яких краще проводити дослідження. Також були озвучені грантові можливості для студентів і як отримати фінансування на свої дослідницькі роботи.

Ректорат, професорсько-викладацький та студентський колективи висловлюють щиру вдячність професору Міхалу Ярнецькому за візит до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, підтримку співпраці між нашими університетами та за відкриті можливості для академічної мобільності студентів.

Пресцентр УДПУ