Тисячі студентів з усього світу щороку подають документи на вищу освіту в Угорщині. Кількість претендентів постійно збільшується, а також кількість наявних стипендіальних місць. У 2019/2020 навчальному році понад 5000 студентів можуть розпочати навчання в Угорщині в рамках програми Stipendium Hungaricum.

Програма базується на двосторонніх угодах про співпрацю в галузі освіти, підписаних між міністерствами, відповідальними за освіту в країнах-партнерах та Угорщиною. Наразі близько 70 країн-партнерів займаються програмою на 5 різних континентах, і географічний обсяг програми поширюється щороку.

Угорщина забезпечує якісну освіту в Європі. Сьогодні зростає попит міжнародних студентів на навчання в Угорщині. Окрім якості освіти та ступенів, визнаних по всій Європі та за її межами, студентів приваблюють доступні витрати на проживання з надзвичайно вигідним співвідношенням ціна-вартість, безпечне та доброзичливе середовище проживання зі зручним громадським транспортом, центральне розташування країни в Європі та незаймана природна краса, яка поєднується з 1000-річною багатою історією Угорщини та кількома об’єктами Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Угорщина також входить до провідних країн з найбільшою кількістю лауреатів Нобелівської премії на душу населення та численними науковими винаходами.

Програма надає кошти на навчання, прожиття, оренду житла і медичну страховку. Для подачі заявки потрібно зібрати набір документів, найголовнішим з яких є мовний сертифікат англійської мови з рівнем B2 і вище.

Навчання в Угорщині це чудовий шанс не тільки підвищити свій рівень знань, але і завести знайомства з людьми з різних країн, пізнати різні культури, подорожувати і провести не один рік в одному з найкращих міст Європи.

Пресцентр УДПУ