Питання згуртованості навчального колективу важливе на будь-якому етапі організації навчально-виховного процесу. Адже саме від рівня згуртованості залежить ефективність діяльності групи та психологічний комфорт кожного її члена. Усвідомлюючи цю проблему  практичний психолог університету Катерина Стрільчук провела тренінг на згуртування новообраного колективу студентської ради УДПУ.

Захід був спрямований на розвиток комунікативних навичок, емоційної стійкості студентських лідерів, впевненості в собі, доброзичливого ставлення один до одного.

Виконуючи вправи тренінгу, студенти навчились розуміти один одного, оволоділи навичками аналізу індивідуальних і групових проблем, прийомами ефективної взаємодії, умінням працювати в команді; навчилися знаходити подібності в учасників групи для покращення взаємодії між ними, усвідомлювати себе частиною команди та власну відповідальність перед колективом.

Тренінг мотивував представників студентського самоврядування до самовдосконалення, рефлексії, оволодіння механізмами комунікативної компетентності.

У згуртованому колективі взаємодопомога – це запорука успіху, адже без підтримки буде досягнута лише маленька мета, яку поставив кожен, але колективна залишиться на нульовому рівні. Тож бажаємо новому колективу студентської ради командного духу та успішного вирішення спільних завдань.

Пресцентр УДПУ