Волонтери студентської соціально-психологічної служби (ССПС) ФСПО у Білогрудівському лісі створили для дітей з центру соціально-педагогічної реабілітації у місті Умані маленький розважальний і водночас пізнавальний квест під назвою "Скарби старого Флінта".

Студенти у грі відтворили для малечі пригодницький світ. Їх зустрів старий Флінт та його піратська команда. Дітей посвятили в справжніх піратів та поділили на команди й відправили на два кораблі - «Чорна Перлина» та «Летючий Голландець». Завдання для екіпажів були сповнені загадковості та неймовірними пригодами, котрі вимагали хоробрості і здогадливості.


Дітлахам було дане завдання скласти карту, яка приведе їх до справжніх скарбів, пройшовши певні випробовування на кмітливість, сміливість. Малята мали пересуватися до своїх завдань особливим способом, тобто на своєму човні пливти тільки по гарячій течії. Штурмани допомагали знайти або підказували дітлахам правильний шлях. Учасники випробувань відвідали Жрицю вогню, яка дала їм підказку за допомогою своїх чарів; були на острові Диких звірів, де відгадували найскладніші загадки Кривавої Лапи; були на горі Сідунаха на котрій медитував мудрий Монах. Маленькі вихованці центру соціально-педагогічної реабілітації проявляли тямущість, спритність, «включали» логічність мислення. Було море сміху, яскравих вражень.



Поки з дітьми займалися волонтери, наші друзі з магазину «Сoffeshop» готували на багатті смачну юшку ,справжню морську кашу, та чай з самовару.



Найбільше вражень, напевно, принесла гра в величезний морський бій, а потім всі разом, і діти і волонтери, влаштували міні-змагання з футболу між студентами та вихованцями закладу. В результаті - неймовірна втома, але палаючі від емоцій душі!


Ось така жива взаємодія з дітьми – це не просто найкраща практика для наших студентів. Це, насамперед, можливість проявити себе, це повноцінний процес виховання основних людських цінностей, педагогічних навиків і здібностей, а надто - усвідомлення скоєної прекрасної справи. А ще, і це найголовніше, студенти-волонтери дали малюкам чітке і таке необхідне усвідомлення, що вони не самотні у цьому світі, що їх люблять!

Пресцентр УДПУ