На честь 60-річчя Черкаської області та 200 річниці від дня народження Тараса Шевченка було організовано телеконкурс «Вишивана Умань», ініційований телекомпанією «Умань» спільно з виконавчим комітетом Уманської міської ради та за підтримки міського голови Юрія Бодрова. Підведення підсумків та урочисте нагородження переможців конкурсу відбулося у виставковій залі Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань».



У вступному слові директор ПК «Телекомпанія Умань» Олександр Солоп зазначив, що з-поміж організованих та проведених конкурсів «Вишивана Умань» - це перший телевізійний проект пов’язаний з вишивкою. Із вітальним словом до конкурсантів та гостей звернувся міський голова Юрій Бодров, наголосивши на значущості даної мистецької акції у популяризації матеріальної та духовної культури уманського краю.


Члени журі конкурсу (кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української літератури та українознавства УДПУ Наталія Мамчур, начальник відділу культури та туризму Тетяна Гейко, завідувач художнього музею Тамара Гай) поділилися своїми враженнями від конкурсу та вручили переможцям грамоти й цінні подарунки.

Приємно відзначити, що серед найкращих - учасники майстер-класу з вишивки «Український рушник» факультету української філології нашого університету. Рукотвори студентів-українознавців Тетяни Маснюк, Наталії Живко, Алли Снісаревської, Валентини Семеренко, Ірини Кучерявої, Світлани Третяк, Аліни Борейко, Оксани Завадської увібрали старовинний зміст народної вишивки історичної Уманщини. Серед учасників конкурсу були й випускники факультету української філології Інна Панчук, Альона Богачик, Оксана Козій, що засвідчує ефективність діяльності майстер-класу з вишивки у відродженні народного мистецтва.




Наприкінці святкового дійства міський голова Юрій Бодров відзначив організаторів телевізійних проектів. Викладач УДПУ Наталія Мамчур отримала подяку за плідну співпрацю, допомогу в проведенні тематичного телевізійного конкурсу «Вишивана Умань».

Із роботами учасників конкурсу «Вишивана Умань» можна ознайомитись упродовж січня у виставковій залі Державного історико-архітектурного заповіднику «Стара Умань».


Пресцентр УДПУ