Важливою формою навчання студентів Уманського державного педагогічного університету є різного роду навчальні практики. Однією з них є архівна та музейна практика студентів історичного факультету, яку цьогоріч вони проходили в Музеї історії Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Державному історико-архітектурному заповіднику «Стара Умань» та Архівному секторі Уманської державної районної адміністрації.

Студенти брали активну участь у проведенні науково-дослідної, науково-методичної, музейної, виставкової, екскурсійної та культурно-просвітницької роботи, здійснювали перевірку наявності документів, упорядкування справ, розкладання погоджених описів справ постійного зберігання та з кадрових питань (особового складу) до фондових справ (довідкового апарату).

Працювали над картонуванням документів НАФ, що надійшли на зберігання до архівного сектору райдержадміністрації, підготовкою архівних витягів на виконання заяв громадян, що надійшли на розгляд в архівний сектор. 

Ця практика дала можливість студентам-історикам набути практичні навички і вміння архівної та музейної справи – важливих структурних складових компонентів зберігання та дослідження культурної спадщини.

Пресцентр УДПУ