У конференц-залі Уманського державного  педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася урочиста подія: студенти з Туркменістану отримали сертифікати про закінчення курсів української мови.

Упродовж 2016–2017 навчального року для іноземних студентів за сприяння Українсько-туркменського культурно-освітнього центру були організовані додаткові освітні курси з вивчення української мови.

Протягом шести місяців туркменські студенти навчалися спілкуватися й писати українською мовою. Найкращі та найдосвідченіші викладачі факультету української філології під керівництвом декана, доктора педагогічних наук, професора Валентини Коваль  та завідувача кафедри практичного мовознавства, кандидата філологічних наук, професора Наталії Цимбал, використовуючи сучасні методики викладання, зуміли в короткі терміни ознайомити іноземних студентів з основами і специфікою нашої мови.

В урочистому заході взяли участь ректор університету, професор Олександр Безлюдний та проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, кандидат історичних наук, професор Владилена Сокирська, які привітали студентів з отриманням сертифікатів. Олександр Іванович подякував присутнім студентам, які зробили правильний вибір і обрали наш університет.

За час навчання викладачі встигли полюбити своїх учнів, адже справжній учитель не лише навчає різних наук, а вкладає в них частинку свого серця. Сподіваємося, що знання, набуті під час навчання на курсах, допоможуть студентам у їх подальшому навчанні.

Пресцентр УДПУ