В УДПУ активно розвиваються програми подвійного диплома, що реалізовуються спільно з польськими ВНЗ, а їх діяльність координує Польський культурно-освітній центр. Нині за такою програмою в магістратурі Інституту Європейської культури Познанського університету імені Адама Міцкевича за напрямом підготовки «Європейська комунікація» навчаються студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Владислав Мазур, Валентина Черевченко та Юрій Ганущак.


Нещодавно наші студенти відвідали дитячий садочок № 8 м. Гнєзно. Метою зустрічі було ознайомлення польських дітей з українською символікою, культурою, та традиціями. Українську молодь радо зустрічали діти віком 4-6 років. Спеціально для цієї зустрічі малеча виготовила прапорці України. Гості розповіли польським дітям про Україну і українську символіку, подарували кілька українських мультфільмів. І хоча маленькі вихованці дитячого садка не зовсім розуміли українську мову, але отримали позитивні емоції від переглянутого. Вони навіть вивчили декілька українських слів: «дякую», «доброго дня», «до побачення», «смачного», «вареники», «хліб», «борщ». Для кращого закріплення вивчених слів було проведено вікторину: за кожну правильну відповідь діти отримували винагороду.


Щоб показати, яким важливим є зв’язок між Україною та Польщею, діти разом з нашими студентами виготовили прапори обох країн, але в незвичний спосіб - фарбами в техніці «Долоньки». Усі були в захваті від такого заняття! На довершення отриманого позитиву від зустрічі присутні частувалися смачним українським борщем, приготовленим спеціально до візиту наших послів доброї волі.






На згадку про цей доброчинний і надзвичайно цікавий захід студенти отримали письмові подяки від адміністрації дитячого садка.


Польський культурно-освітній центр