Студенти нашого університету під час зимових канікул не намагались перечекати холоди та сірість, а прийнявши природу такою, якою вона є (а як відомо «у природи нема поганої погоди»), дуже добре організували зимовий відпочинок. Мова про тих, хто провів канікули у горах. Вони небезпідставно стверджують: «Всі хто хоча б раз побував у горах, неодмінно зачаровуються їх красою на все життя!»

Організованою групою студенти вирушили на гірськолижний курорт №1 в Україні – Буковель на початку канікул. Вони особисто переконались, що Карпати зимою особливо красиві та величні. Враження та відчуття, стверджують туристи, варті затрачених зусиль. Сподобалось всім - і новачкам, і тим, хто приїздив у Буковель не вперше. Студенти не лише гарно провели час та відпочили, а й мали можливість пройти практичні курси, по закінченню яких отримали посвідчення.



Кататись красиво, стильно, розковано - це означає не тільки отримувати насолоду, яку важко з чимось порівняти, має значення й те, щоб не піддавати небезпеці себе і оточуючих. За час проходження практики студенти УДПУ не лише отримали можливість навчитись кататись на лижах або сноуборді, пройшли методики вишколу, теорію та практику катання на схилі, а й спробували себе в ролі асистента інструктора. Це особливо цінно для майбутніх педагогів, адже серед критеріїв відбору кандидатів на посаду інструктора обов’язковою умовою була його комунікабельність. Інструктор працює з найбільшою цінністю кожного курорту - клієнтами, тому керівництво не могло допустити і думки про неякісну, чи недобросовісну роботу.


Розповідаючи про те, як пройшла робота в Буковелі студентка першого курсу Женя Кольцова, акцентувала: «Якщо сказати в загальному, то час проведений на гірськолижному курорті у Буковелі, був наповнений гарними подіями. Іноді було нелегко, але дуже цікаво і корисно. Ми навчилися кататися, познайомилися з новими людьми, спробували себе на новій роботі. Деякі з нас залишилися працювати там на всі канікули. Наступного року обов'язково поїду ще і всім своїм друзям раджу!


…До речі, керівництво гірськолижного курорту «Буковель» зацікавлене в подальшій співпраці з нашим університетом. Гірськолижна та сноуборд школа «Буковель» протягом 12 років проводить роботу з популяризації здорового способу життя і заняття гірськолижним спортом серед дорослих та дітей по всій Україні.

Пресцентр УДПУ