У чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное серед юніорів 1997-98 р.н та молоді до 23 років, що проходив з 26 по 30 червня у місті Дніпропетровську, взяли участь команди з 22 областей України (283 учасники).

До складу команди Черкаської області ввійшли учні уманських загальноосвітніх шкіл, студенти вишів, в тому числі й Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Всі вони представляють Черкаську обласну організацію фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України.

Студенти УДПУ показали гарні результати на змаганнях і повернулися додому із повним комплектом нагород. Так, Юрій Мельник здобув золоту нагороду в байдарці-одиночці на дистанції 500 м.

Сергій Гуляйко завоював срібні нагороди у заїздах каное-одиночок на дистанції 500м і каное-двійок на дистанції 200 м, також бронзову нагороду на дистанції 1000 м у заїзді каное-четвірок.

Наталія Мельник та Діана Приймак посіли треті місця у байдарці-двійці на дистанціях 500 та 200 м, а також в байдарці-четвірці ще з однією нашою студенткою Анжелою Шемракович на дистанції 500 м.

Успішно виступили на цих змаганнях наші студенти Назар Щербак, Богдан Щербак та Олександр Гарань. Окрім того, Назар Щербак та Богдан Щербак виконали на цих змаганнях норматив майстра спорту України.

В загальному підсумку команда Черкаської області посіла 7 загальнокомандне місце серед 22 команд-учасниць.

Результативними були виступи наших веслувальників і на особистому чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное, що проходив з 02 по 07 липня у місті Дніпропетровську. У змаганнях взяли участь команди з 22 областей України (236 учасників).

У складі команди Черкаської області виступали 17 спортсменів, в тому числі й студенти УДПУ імені Павла Тичини. Успішними були ці змагання для всіх веслувальників. Зокрема, наша студентка Наталія Мельник посіла третє місце у байдарці-двійці на дистанції 1000 м. На цьому чемпіонаті Наталія Мельник виконала норматив майстра спорту України.

Вітаємо наших веслувальників та їхніх тренерів із перемогами! Бажаємо міцного здоров`я, витривалості та нових успіхів!

Пресцентр УДПУ