Представники студентського профспілкового активу нашого університету взяли участь у роботі VI Всеукраїнської школи студентського профспілкового лідера, яка пройшла на базі СОТ «Буревісник» с. Лазурне Херсонського державного університету за підтримки Профспілки працівників освіти та науки України та Міністерства молоді та спорту України у рамках реалізації програми «Лідерство, соціальне становлення та правова культура у студентській молоді».

Делеговані студенти-лідери УДПУ – секретар студради, голова Уманського відділення Студентського Антикорупційного Агентства Надія Оленіна (факультет мистецтв) та член студради Наталія Попиченко-Залюбовська (факультет дошкільної та спеціальної освіти) відвідали навчальні семінари-тренінги з актуальної тематики діяльності первинних профспілкових організацій студентів ВНЗ. Їх участь у заході стала можливою завдяки підтримці профспілкової організації університету, особисто заступника голови профкому, кандидата педагогічних наук, доцента Інни Бабій.

VI Всеукраїнська школа студентського профспілкового лідера, проведення якої ініційовано Асоціацією правозахисних організаторів студентів (АПОС) України, була покликана об`єднати студентських профспілкових лідерів усієї країни, навчити профспілковий актив, обмінюючись досвідом, ефективно працювати.

Молодь дискутувала про свої проблеми та шляхи їх вирішення, про стипендіальне забезпечення у 2017 році, роль профспілкових лідерів у сучасному житті, про внутрішню та зовнішню діяльність профспілкових організацій. Кожен студентський лідер зміг поділитись своїми досягненнями та взяти для себе щось корисне для продуктивної роботи в майбутньому. Активна молодь відчула, як із зовсім різних, на перший погляд, людей за досить короткий час формується ефективна команда, яка здатна подолати всі перешкоди та випробування! По закінченню роботи школи відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів.

Вся програма школи надала можливість студентам-активістам навчитися тому, як сформувати і очолити команду, вести її до перемоги, як удосконалити свої лідерські та організаторські здібності.

Пресцентр УДПУ