Ще минулого року стартувала Всеукраїнська серія тренінгів з діяльності студентського самоврядування «STUD ACTIVE». Головна мета цього інформаційно-освітнього проекту Міністерства освіти і науки України, Української асоціації студентського самоврядування, студентської ініціативи «Чисті виші», провідних молодіжних студентських організацій – створення у вищих навчальних закладах дієвого студентського самоврядування, надання практичних навичок щодо участі студентів у вдосконалені організації навчального процесу, реалізації студентських проектів, створення студентських медіа, а також участі студентів у забезпеченні прозорості діяльності вищих навчальних закладів.

Представники студентської ради нашого університету Юлія Похолюк та Дар'я Крайнова відвідали тренінги «STUD ACTIVE», що відбулись нещодавно на базі Кіровоградського національного технічного університету. Всього у роботі тренінгу взяли участь студенти 15-ти вищих навчальних закладів Кіровоградщини і Черкащини.

Як зазначалося під час відкриття тренінгу, розробники програми зібрали весь найкращий досвід ВНЗ країни з усіх основних проблемних моментів, пов’язаних зі студентським самоврядуванням. Багато студентів не всім задоволені та бажають змінити на краще якість навчального процесу в університетах. Органи студентського самоврядування мають відповідні повноваження. Значна кількість слухачів тренінгів у різних містах України свідчить про те, що самі студенти зацікавлені у змінах та мають бажання допомогти втіленню змін.

На тренінгах розглядалися правові та організаційні аспекти діяльності студентського самоврядування у вищому навчальному закладі відповідно до Закону «Про вищу освіту» 2014 року; питання про взаємодію органів студентського самоврядування з адміністрацією вищого навчального закладу, вплив органів студентського самоврядування на організацію навчального процесу і якість освіти; організацію виборів студентського самоврядування; шляхи подолання корупції у вищих навчальних закладах; взаємовідносини зі студентськими профспілками, роботу студентських медіа, фінансування студентського самоврядування.

Захід надав можливість нашим студентам показати напрацювання рідного університету, поділитися своїми планами та новаторськими ідеями, перейняти досвід інших ВНЗ України.

Пресцентр УДПУ