Студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пройшли навчально-польовий збір на базі Центру забезпечення навчального процесу Військової академії м. Одеси та склали урочисту присягу на вірність українському народу

Упродовж більше, ніж двох років студенти опанували знання, вміння та навички, які необхідні офіцеру; пізнавали тонкощі виучки та майстерності з бойового застосування повітрянодесантних військ та бойового застосування загальновійськових частин та підрозділів. Результатом цього процесу став навчальний збір, спрямований на посилення практичної складової, вивчення досвіду застосування Збройних Сил України, для формування у майбутніх офіцерів високих морально-психологічних, військово-професійних та лідерських якостей.

Курсанти факультету підготовки офіцерів запасу удосконалювали командирські та методичні навички за військово-обліковими спеціальностями, виконували вправи стрільб та водіння на полігоні в Центрі забезпечення навчального процесу Військової академії.

Потрібно сказати, що підготовка офіцерів запасу в нашому університеті є цілеспрямованим процесом навчання та виховання майбутніх захисників своєї Батьківщини і народу. У порівнянні з початком підготовки в УДПУ офіцерів запасу (2012 рік) зросла кількість юнаків та дівчат, які проявляють бажання отримати офіцерське звання й стати на захист рідної землі.

Проголосивши слова Присяги на вірність українському народові, наші студенти можуть з гордістю вважати себе справжніми захисниками Вітчизни.

Пресцентр УДПУ