Студенти УДПУ упродовж 2014-2015 навчального року були активними учасниками Міжнародних, Всеукраїнських та обласних науково-практичних студентських конференцій. Під керівництвом провідних науковців студентство університету готувало наукові роботи до ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, студенти брали участь у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади.

Саме завдяки науковим здобуткам та активності наших студентів в університеті відбулася Восьма Всеукраїнська студентська конференція «Наука. Освіта. Молодь», в якій взяли участь 190 студентів із 11 вузів України.


Так, до участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт було направлено 31 наукову роботу студентів, перемогу здобули 15 студентів: І місце – 3 студенти (факультети історичний, української філології); ІІ місце – 6 студентів (факультети технолого-педагогічний, дошкільної та колекційної освіти, соціальної та психологічної освіти; економічний); ІІІ місце – 6 студенів (факультети іноземної філології, історичний, соціальної і психологічної освіти).

У ІІ етапі Всеукраїнських студентських олімпіад взяли участь 39 студентів, перемогу здобули 8 студентів:І місце – 1 студент з технолого-педагогічного факультет; ІІ місце – 1 студент (історичний факультет); ІІІ місце – 6 студентів (факультети природничо-географічний, фізико-математичний; історичний, соціальної і психологічної освіти).

Молоді науковці здобули 23 перемоги на міжнародному та на всеукраїнському рівнях. Всього Дипломами Міністерства освіти і науки України нагороджено 4 студенти-переможці конкурсів, турнірів і олімпіад міжнародного рівня та 23 студенти стали переможцями конкурсів і олімпіад Всеукраїнського рівня. Три студенти історичного факультету стали переможцями міжнародного турніру з історії;

Радою молодих науковців (голова - кандидат економічних наук, доцент Максим Слатвінський) було проведено конкурс «Кращий молодий науковець» у двох номінаціях «Кращий молодий вчений» та «Кращий молодий дослідник» за напрямками «Психолого-педагогічні науки», «Соціально-економічні науки», «Природничо-технічні науки». Переможцями стали 2 молодих вчених та 3 молодих дослідники університету.

Перемогу у номінації «Кращий молодий вчений» з напряму «Соціально-економічні науки» здобули доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри маркетингу та управління бізнесом, виконуюча обов’язки декана економічного факультету Ольга Чирва; з напряму «Психолого-педагогічні науки» - кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри географії та методики її навчання Андрій Максютов; у номінації «Кращий молодий дослідник» напряму «Психолого-педагогічні науки» - аспірант, викладач кафедри загальної педагогіки, педагогічки вищої школи та управління Марія Краєва; з напряму «Соціально-економічні науки» - викладач кафедри маркетингу та управління бізнесом Ольга Кузьменко; з напряму «Природничо-технічні науки» - викладач кафедри фізики та астрономії і методики їх викладання Юлія Діхтяренко.

Потужною структурою університету є Студентське наукове товариство, що об’єднує усіх студентів, які займаються науково-дослідною роботою в наукових об’єднаннях і науково-дослідних лабораторіях, беруть участь в олімпіадах та конкурсах, апробують свої дослідження на студентських наукових конференціях. Згідно положення про конкурс «Кращий студент-науковець УДПУ» наукове товариство підвело підсумки за результатами наукової роботи за 2014 – 2015 навчальний рік. Голова студентського наукового товариства Лариса Сауляк вручила пам’ятні відзнаки за перемогу у конкурсі «Кращий студент-науковець УДПУ» студенці факультету початкової освіти у галузі «Педагогічні науки» Любові Байдюк, студенту факультету української філології у галузі «Філологічні та суспільні науки» Олександру Яковенку, студентці факультету соціальної та психологічної освіти в галузі «Соціально-економічні науки» Альоні Завалко, студенту природничо-географічного факультету в галузі «Природничо-технічні науки» Томасу Рожі. За перемогу у конкурсі «Найрозумніший», що був ініційований та проведений Студентським науковим товариством університету, диплом отримала студентка факультету іноземної філології Марина Вербовська.

Ще раз вітаємо молодих науковців університету, бажаємо їм творчої наснаги та успіху в реалізації мрій та задумів.

Пресцентр УДПУ