На природничо-географічному факультеті відбулась зустріч студентів із активістами «Національного Корпусу». Вона була здійснена за підтримки проректора з науково-педагогічної роботи Наталії Ревнюк та з ініціативи заступника декана факультету Андрія Максютова.

Під час зустрічі активісти «Національного Корпусу» показали студентам деякі зразки зброї, які сьогодні перебувають на озброєні українського війська на Сході України. Окрім цього було продемонстровано приклади надання первинної медичної допомоги у бойових умовах, вміння користуватися джгутом для первинної зупинки кровотечі перед госпіталізацією.

Гості розказали студентам багато інформації про військову агресію Росії проти нашої держави, про окупацію нею Криму, частини Луганської і Донецьких областей, розповіли про героїчні приклади служіння народу України українських вояків в умовах військового конфлікту.

Студенти ставили членам «Національного Корпусу» багато запитань і на всі отримали кваліфіковану відповідь. Юнаки та дівчата також переглянули патріотичну кінострічку «Рух», яка заставила замислитись над нестабільністю сучасного світу, в якому ми сьогодні живемо.

Безперечно, подібні патріотично-виховні заходи дуже потрібні, аби призадуматись над кожним кроком, який ми робимо кожного дня, над кожною нашою думкою не тільки в плані особистого, а й в контексті спільноти, в якій ми проживаємо, щоб знайти спільний шлях до нашої єдності, незалежності та свободи.

Пресцентр УДПУ