У рамках договору про співробітництво Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з Національним природним парком «Кармелюкове Поділля» команда «Оптимісти» природничо-географічного факультету стала учасником VII міжнародного молодіжного форуму «Південне Поділля – перлина України».

Студенти-географи в реальних умовах відчули всі переваги своєї майбутньої професії. Триденна цікава пізнавальна програма, підготовлена організаторами, дала можливість учасникам форуму (більше 80 учням та студентам зі всіх куточків України та республіки Молдова) реалізувати себе, отримати нові знання про унікальну природу національного природного парку «Кармелюкове Поділля», знайти однодумців та друзів.

Із великою цікавістю і молодечим запалом наші студенти брали участь у різноманітних конкурсах (інтелектуальних та спортивних), туристичних змаганнях, пізнавальних квестах та брейн-рингах, засіданнях тематичних круглих столів, різноманітних майстер-класах (наприклад, плетіння оберегів із соломи, в якому наш студент Олександр Денисюк став переможцем). А проживання в наметовому містечку, пісні під гітару біля вогнища, нові знайомства та спілкування із друзями на лоні природи наповнили серця молодих людей новими емоціями, енергією, юнацькою романтикою.

За активну участь у форумі команда «Оптимісти» природничо-географічного факультету УДПУ та її керівники – доктор педагогічних наук, професор Оксана Браславська і кандидат педагогічних наук Інна Рожі нагороджені подякою.

Форум проходив в урочищі Вишенька що біля смт. Чечельника Вінницької області в рамках відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища з метою активізації еколого-освітньої роботи з молоддю та організації активного відпочинку.

Пресцентр УДПУ