Серед щоденних і нагальних справ працівники відділу по роботі з іноземними студентами та Українсько-туркменського культурного центру Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини не залишають без уваги виховну роботу з іноземною молоддю. І щоразу це нові й цікаві заходи за інтересами із різними студентами, адже в УДПУ навчається понад двісті студентів із Туркменістану.

Варто відзначити, що іноземці виявляють зацікавленість до історичних та культурних пам’яток нашого міста та регіону. Тому в один із січневих днів було організовано тематичну екскурсію до Уманського краєзнавчого музею для іноземних студентів-першокурсників. Вказаний захід став частиною програми адаптації іноземних громадян до навчання та проживання в Україні, знайомства з історією, культурою, традиціями та звичаями українського народу.

Іноземні студенти відвідали музей під керівництвом директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Олександра Лаврика та фахівця І категорії Наталії Жидкової й дізналися багато цікавого про місто Умань - від заснування перших поселень до сьогодення. Їм розповіли про найважливіші періоди національної історії - трипільську культуру, Київську Русь, козаччину; пояснили сутність багатовікової боротьби за незалежність. Екскурсію для них провела старший науковий співробітник музею Світлана Гасіца.

Студенти уважно слухали пояснення екскурсовода. Яскраві враження від почутого, підкріплені старовинними етнографічними пам’ятками, світлинами, а також різноманіття експонатів ще раз переконали іноземних студентів у тому, що вони навчаються у краї з багатою й цікавою історією, на Батьківщині плеяди історичних постатей, видатних діячів культури та мистецтва.

«Нам дуже сподобалося в музеї!!! Було дуже цікаво. Екскурсія була дуже насиченою і пізнавальною!» ‒ дякували іноземні студенти за такий приємний і корисний захід.

Пресцентр УДПУ