Студенти історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини завершили археологічну практику. Вона дозволила майбутнім історикам і державотворцям доторкнутися до таємниць минувшини трипільського народу, усвідомити почуття гордості за наших славних предків.Завдяки їхнім старанням та наполегливій роботі під час розкопок музеї поповняться новими експонатами.

Керівництво факультету вдячне за змістовно організовану практику – куратору археологічної практики від Інституту Археології НАН України, кандидату історичних наукОлексію Корвіну-Піотровському, кандидату історичних наук Інституту археології НАН України Едуарду Овчиннікову, Дмитру Чорноволу, Дмитру Желегі, Івану Радомському, директору Історико-культурного заповідника «Трипільська культура» Владиславу Чабанюку, керівнику третього заїзду практикантів, завідувачу музеєм Трипільської культури імені Володимира Круца в УДПУ імені Павла Тичини Олегу Бойко.

Назавжди в пам’яті студентів залишиться посвята у почесні археологи. Цей дивовижний обряд, що відбувається за певними канонами, назавжди прив’язав їх до цієї романтичної і таємничої професії. Тут були присутні і чари відьми, і нестандартні маршрути по карті, і смачний напій наших таємничих предків, і пошановане відношення до основного інструменту проникнення в таємничий підземний світ трипільця – лопати, і дарунок-нагорода на згадку – маленька частина древнього посуду, що відкопали практиканти на території найбільших поселень у світі.

Першокурсники висловлюють подяку декану, професору Анатолію Карасевичу, викладачу кафедри всесвітньої історії та методик викладання Катерині Діденко, кандидату історичних наук Сергію Куценку, завідувачці лабораторії «Відродження нації» Оксані Карасевич за організацію змістовного проходження практики.

Археологічна практика має велике значення в патріотичному вихованні молоді, навчає її бережному відношенню до історичної минувшини народу, сприяє набуттю нових якісних цінностей у формуванні освітянської і державотворчої позиції майбутніх істориків.

Пресцентр УДПУ