На спортивному майданчику Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулась першість з міні-футболу серед студентів з Туркменістану. Участь в змаганнях взяло п’ять збірних команд студентів-іноземців з різних факультетів університету: «ЕНІШ» (факультет фізики, математики та інформатики), «БУРГІТ» (факультет професійної та технологічної освіти), «ГАЛКИНИШ» (Інститут економіки та бізнес освіти), «ЙИЛДИРИМ» (факультет фізичного виховання), «ГАРАШСИЗЛИК» (природничо-географічний факультет).

Турнір проходив за коловою системою. Тривалість гри – два тайми по 10 хвилин. Слід зазначити, що ігри мали досить безкомпромісний і принциповий характер. Про це свідчить підсумковий результат – перші три команди набрали однакову кількість (9) очок, тому переможця і призерів довелося визначати за різницею забитих-пропущених м’ячів.

У підсумку маємо: І місце – «ЕНИШ»; ІІ місце – «БУРГІТ»; ІІІ місце – «ГАЛКИНИШ»; ІV місце – «ЙИЛДИРИМ»; V місце – «ГАРАШСИЗЛИК». Також по завершенню змагань було визначено кращого бомбардира. Ним став Максат Ішкабулов, який забив 7 м’ячів у ворота суперників.

Іноземним студентам дуже сподобався цей спортивний захід, спрямований на їх залучення до ведення здорового способу життя, популяризацію футболу серед студентської молоді та активне дозвілля у вільний від навчання час.

Організатори та учасники турніру висловили бажання, щоб подібні змагання стали традиційними.

Пресцентр УДПУ