Викладачі і студенти кафедри хореографії та художньої культури на чолі з деканом факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини здійснили цікаву подорож до музею історії українського хореографічного мистецтва, що розташований на території Державного музею-заповідника І. Карпенка-Карого (Тобілевича) «Хутір Надія» неподалік міста Кропивницький.

Екскурсійна група з цікавістю вивчала фонди першого в Україні і єдиного у світі музею історії українського хореографічного мистецтва. Незабутньою стала зустріч із Заслуженим діячем мистецтв Української РСР, Народним артистом Української РСР, українським культурним діячем і педагогом, засновником заслуженого ансамблю танцю України «Ятрань» і академічного театру народної музики, пісні і танцю «Зоряни» Анатолієм Кривохижею.

Викладачі та студенти завітали в гості до Народного хореографічного ансамблю «Світанок» Центру позашкільного виховання «Ліра» навчально-виховного об’єднання № 25 міста Кропивницький. Художній керівник та головний балетмейстер колективу – член національної хореографічної спілки України – Максим Печененко. Учасники колективу на високому рівні продемонстрували фрагменти уроків класичного та українського танців, ознайомили з матеріально-технічною базою колективу.

Екскурсія була плідною і залишила по собі незабутні враження, збагатила цікавою інформацією з історії розвитку народного танцювального мистецтва, сценічного танцю, ознайомила з митцями, які свято бережуть перлини минулого і створюють нові твори хореографічного мистецтва.

Детальніше читайте на сайті.

Пресцентр УДПУ