Впродовж тижня на початку червня студенти І курсу спеціальності «Середня освіта. Географія» проходили виїзну фахову практика з географічних дисциплін у с.Колочава на Закарпатті. Керівництво практикою здійснювали професор кафедри географії та методики її навчання Сергій Половка та викладач цієї ж кафедри Олена Половка.

Під час проходження практики студенти здійснювали виходи в польові навчальні маршрути, опановували методику проведення геологічних робіт у полі.

Місце фахової практики вибрано не випадково, оскільки в Українських Карпатах є можливість наочно показати та дослідити різнорідну гаму геологічних об’єктів і процесів, а саме: мінеральні джерела питної води, різні геологічні відслонення, геологічну діяльність гірських річок, тимчасові водні потоки, різнотипні складки, різнорідні форми рельєфу (як природні так і штучні), зсуви, сфагнове болото, природні водойми (гірське озеро Синевир) та простежити наслідки антропогенної діяльності.

Студенти УДПУ одержали безцінний досвід та змогли відчути переваги майбутньої професії. Природнє розмаїття, краса безмежних просторів, холодна вода гірських джерел, прохолода букових та смерекових лісів в поєднанні із одержаними знаннями та досвідом - той багаж, з яким повернулися наші студенти додому.

Пресцентр УДПУ