З 29 травня по 4 червня студенти ІІ курсу природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проходили комплексну навчально-польову практику з дисциплін «Загальне землезнавство», «Географія материків і океанів» та «Біогеографія» на території Полісся. Керівництво здійснювали викладачі кафедри географії та методики її навчання Олександр Лаврик і Любов Безлатня.

Під час проходження практики студенти перетнули Головний європейський вододіл; здійснили гідрологічні спостереждення за річкою Прип’ять та озерами Світязь і Пулемецьке; ознайомилися зі специфікою роботи місцевої метеостанції; спостерігали флювіогляціальні відклади Дніпровського льодовика; вивчили ландшафти фізико-географічної зони мішаних хвойно-широколистих лісів України.

Організатори та учасники практики висловлюють слова вдячності голові профкому УДПУ Валентину Хитруку за фінансову підтримку. Адже перебуваючи в мальовничому куточку Полісся, вони не лише одержали нові знання і уміння, необхідні для практичної діяльності майбутнього географа-дослідника, а й оздоровились, набралися сил та енергії в одному з наймальовничіших куточків нашої держави.

Пресцентр УДПУ