Викладачі та студенти факультету української філології на запрошення організаторів відвідали цікаві етнокультурні заходи, що проходили у столиці у теплі травневі дні. Екскурсійна програма охопила масштабні дійства – ІІ Всеукраїнський туристичний фестиваль «У гості до українців», що розгорнувся на території Ботанічного саду ім. Гришка, та Міжнародний фестиваль традиційних культур «ЕтноСвіт» у Мистецькому Арсеналі.

Всеукраїнський туристичний фестиваль «У гості до українців», аналогів якому немає в Україні, став унікальним культурно-мистецьким, туристично-пізнавальним масштабним дійством, організований з метою презентації туристичного потенціалу регіонів України з урахуванням їх специфіки, культури, особливостей, природного багатства та іншого надбання. Студенти факультету української філології, зокрема учасники фольклорного колективу «Лелія» Вікторія Хоменко, Анастасія Філатова, Марина Король, Анна Середа, Оксана Моравська, Тетяна Онуфрієнко та учасники майстер-класу «Українська вишивка» Ілона Кулик, Віталіна Стрижак, Тетяна Пономаренко, Інна Мусіч спільно із викладачами кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання мали унікальну можливість відвідати майстер-класи з традиційних українських народних ремесел; ярмарок-продаж виробів ручної роботи, одягу, книг, страв, продуктів та напоїв, вироблених у різних областях України; дефіле в народних костюмах різних областей України; концертну програму тощо.

Регіональні локації "Туристична Україна", представлені на фестивалі, вражали оригінальністю та унікальністю. З-поміж них стенд Черкаської області особливо вирізнявся – відвідувачів щедро пригощали місцевими напоями та наїдками, а зустрічав гостей гетьман Богдан Хмельницький.

Поїздка справила на студентів неймовірні враження. Марина Король розповідає: «Я отримала велике задоволення від туристичного фестивалю «У гості до українців». Ми мали змогу насолодитися дивовижними пейзажами Ботанічного саду, прогулятися серед розлогих дерев, помилуватись азаліями та камеліями в оранжереї. Але найбільше мені запам’яталися майстер-класи зі створення віночка, глечика, ляльки-мотанки й оберегів. Не менш вражаючим виявилося дефіле в українських костюмах від відомих дизайнерів».

Своїми враженнями ділиться Віка Хоменко: «Ця подорож до Києва була просто неймовірною. Море позитивних емоцій! Дуже гарний Ботанічний сад, у якому проводилося безліч майстер-класів. Цікавий концерт, на якому сотні талановитих людей вражали своїми вокальними та хореографічними здібностями. На просторах безмежного Ботанічного саду вирувало справжнє життя: кав’ярні, ресторани, ярмарок з безліччю прекрасних виробів, нескінченний потік музики та радощів. Після концерту ми усією дружною компанією гуляли вулицями Києва. Я ще раз переконалася, що столиця України – це місто мрій, куди хочеться повертатися!».

За можливість побувати на цікавих етнокультурних фестивалях студенти факультету української філології висловлюють слова щирої вдячності адміністраціям університету та факультету, заступникові декана з виховної роботи Наталії Мамчур, Центру культури та дозвілля «Гаудеамус», без підтримки та допомоги яких не відбулося б цієї цікавої та пізнавальної поїздки.

Пресцентр УДПУ