Починаючи з 8 червня (Всесвітній день океанів) до 13 червня 2021 р. включно люди по всьому світу об’єднаються у спільному танці задля привернення уваги до екологічних проблем води на нашій планеті. Масштабна подія, що зібрала однодумців з усіх континентів, має назву Global water dances (Всесвітні танці води); її творцями виступає міжнародна група спеціалістів, сертифікована Інститутом досліджень руху ім. Лабана / Бартеньєва the Laban/Bartenieff Institute of Movement Studies (LIMS) (Нью-Йорк, США).

Global water dances, далі GWD, традиційно проводиться в червні ще з 2011 року, і щоразу збирає все більше активних учасників, розширюючи аудиторію для інформування стосовно гострих екологічних питань з охорони води на Землі. Засновники GWD вірять, що за допомогою універсальної мови танцю, яка не потребує перекладу, можна доступно донести важливість турботи про довкілля, яке залежить від кожного з нас.

В нинішньому році очікується понад 200 точок підключення учасників з усього Світу: США, Австралія, Німеччина, Італія, Франція, Угорщина, Польща, Туреччина, Бангладеш, Бенін, Бразилія та багато інших. Серед них є також Умань, Україна. Магістрантка спеціальності 014 Середня освіта (хореографія) факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини Алла Журба презентує свою випускну кваліфікаційну роботу «Енергія води», що тісно пов’язана з основною місією GWD.

Детальніше на сайті.

Загалом, впродовж тижня з 8 до 13 червня буде проведена значна кількість танцювальних перформансів, флешмобів і хореографічних постановок як з онлайн-трансляцією, так і записані завчасно. Всі масові заходи проводились/проводитимуться з дотриманням карантинних норм відповідної локації. За подіями та виступами можна слідкувати за посиланням на офіційний сайт організаторів: https://globalwaterdances.org/the-event/ . Трансляція «Енергії води» (Water energy) планується 11 червня о 13:00 за місцевим часом.

Пресцентр УДПУ