На факультеті іноземної філології УДПУ щовесни традиційно проводиться святковий концерт, приурочений найстаршим представникам студентського загалу – випускникам. Адже саме вони через деякий час передадуть естафету своїм наступникам – студентам молодших курсів, саме вони будуть нести горде звання – випускник факультету іноземної філології!


Нинішнього року 29 квітня в актовій залі зібрався весь факультет аби віншувати випускників-2014 року та презентувати цікаву концертну програму, яка цього разу проводилася в рамках Днів Європи в Україні. Завдяки уявній подорожі навколо світу вдалося відвідати країни, мови яких вивчаються на факультеті, а також познайомитися з культурами цих країн.

Першою була Франція – країна кави та круасанів, країна, в якій зібрані шедеври світового образотворчого мистецтва. Прогулюючись вулицями Парижу під чарівні мелодії, самодіяльні артисти-студенти гортали сторінки історії країни – від Франції пасторальної до Франції сучасної. Потім веселою німецькою піснею нас радо зустріла країна центру Європи - Федеративна Республіка Німеччина. Німеччина – країна відомих поетів, філософів та композиторів: Й. Гете, Г. Гейне, Ф. Шиллера, Ф. Ніцше, Л.В. Бетховена та Й.С. Баха. Побували учасники концерту й у Китаї та з задоволенням переглянули китайський танець. Під звуки гітари учасники святкового концерту вирушили до сонячних берегів Іспанії. Ритми пристрасного танго та лірична серенада заворожили глядачів. На завершення прибули до Англії та поринули в часи середньовіччя з юними закоханими Ромео і Джульєттою. Запальні танці, пісні, жартівлива інсценізація «The Rumour» викликали у глядачів шквал емоцій і почуттів.





Ось так талановито і винахідливо, з вимислом студенти факультету іноземної філології передали неповторну атмосферу кожної з країн, детальніше познайомили з особливостями національної музики, танцю, поезії та драми, подарували справжню естетичну насолоду глядачам.


Пресцентр УДПУ