Затихнув гомін, в залі згасло світло,
І, враз заполонивши всі чуття,
Розсунулась завіса… І розквітло
Життя – мов казка, й казка – мов життя.

25 березня з нагоди 15-ї річниці створення Студентського народного театру драми і комедії та Міжнародного дня театру в актовій залі університету відбулася прем’єра фільму-вистави «По-модньому» за п’єсою М.П.Старицького.

Свято театрального мистецтва та високої культури розпочалося офіційною частиною, під час якої лунали щирі слова вітань і побажань на адресу учасників колективу та його керівника, режисера-постановника Наталії Алексеєвої.


Ведучі заходу, актори університетського театру Анна Кудла та Олександр Щербак, нагадали присутнім історію створення, становлення театрального колективу та його творчі здобутки.

Чимало теплих і приємних слів пролунало на адресу університетських театралів цього дня. Щоразу їм дякували за талановито зіграні акторські ролі, майстерність у передачі художніх образів, емоційність і бажали процвітання та нових успішних постановок.



Із вітальними словами виступили в.о.ректора Олександр Безлюдний, голова профкому університету Олександр Осадчий, декан факультету початкової освіти Борис Якимчук, головний спеціаліст Уманського міського відділу культури і туризму Неля Петриченко.

У цей святковий день учасники студентського театру були нагороджені почесними грамотами за активну участь у творчому житті університету, майстерно зіграні ролі у виставах та фільмах, яскраву акторську індивідуальність та з нагоди 15-ї річниці з часу створення театру.

За дорученням Президії Черкаського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України голова профкому університету Олександр Осадчий вручив почесні грамоти та матеріальні нагороди керівнику театру Наталії Алексеєвій та відеооператору Оксані Довгань.










Продовжили урочисту частину заходу виступи випускників університету, які свого часу були акторами студентського театру. Галина Дрозденко та Альона Веснянко подякували Наталії Дмитрівні - своєму наставникові, талановитому організатору й керівникові колективу - за самовіддану працю та щире прагнення розвивати студентські таланти, побажали колективу розвиватися, удосконалюватися і відзначити ще не один творчий ювілей.

Урочистий захід продовжила довгоочікувана прем’єра фільму-вистави «По-модньому», зйомки якого відбувались у с.Красногірка Тростянецького р-ну Вінницької обл. у травні 2014 року.

Глядачі вкотре змогли поринути у вир народних традицій та обрядів, життєвих перипетій, у світ людських переживань, талановитої акторської гри, яскравих костюмів, українських пісень, світла і добра. Кожен актор, із цікавістю спостерігаючи за дійством на екрані, по-доброму, ностальгічно посміхався, згадуючи зйомки фільму.

Фільм-вистава був не менш захоплюючим, ніж театральна постановка на сцені. Колориту дійству додали справжня українська хата із вишитими рушниками та образами, природа, і, звичайно ж, народні пісні у виконанні фольклорного ансамблю «Берегиня».

Театральне свято закінчилося, наповнивши душу кожного радістю, світлом, відчуттям прекрасного, однак робота університетських театралів продовжиться і ми будемо з нетерпінням чекати нових прем’єр.

Зазначимо, що актори театру та його керівник, режисер-постановник Наталія Алексеєва висловлюють подяку ректорату університету в особі в.о.ректора Олександра Безлюдного, голові профспілковому комітету Олександру Осадчому, декану факультету початкової освіти Борису Якимчуку за фінансову підтримку, а також родинам Дібрових і Притуляк, фольклорному ансамблю «Берегиня» та усім жителям села Красногірка за допомогу та сприяння у зйомках фільму.

Щиро вітаємо колектив Студентського народного театру драми і комедії та його керівника із прем’єрою фільму-вистави та з нагоди Міжнародного дня театру! Бажаємо Вам здоров’я, творчих успіхів, нових талановитих постановок та вдячних глядачів.



Пресцентр УДПУ