16 березня 2010 року в Уманському державному педагогічному університеті відбулось перше засідання новоствореної СТУДЕНТСЬКОЇ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ (ССПС), яка заснована на базі Інституту соціальної та економічної освіти. Координатором служби є Коробова Лілія, викладач кафедри соціальної педагогіки та історії педагогіки. Волонтерами в службі зареєстровано 25 студентів різних факультетів: факультет соціальної педагогіки та практичної психології; мистецько-педагогічний факультет; факультет початкової освіти; факультет дошкільної освіти; філологічний факультет.

На засіданні було обрано символіку Служби: логотип та девіз

 

 

«У світі, крім тебе, є інші люди, і вони потребують твоєї доброти, розуміння і допомоги!»

Засідання ССПС відбувається щовівторка о 16.00 в 202 аудиторії нового корпусу УДПУ

Метою діяльності Служби є розв'язання соціальних проблем та поліпшення становища студентської молоді, надання комплексу соціальних послуг студентам, створення сприятливих умов для їхньої самореалізації та самовдосконалення.

 

 

 

Основними завданнями Служби є:

1. створення сприятливих умов для реалізації соціальних прав студентів;

2. сприяння успішній адаптації студентів першого курсу;

3. здійснення профілактичних заходів щодо попередження негативних явищ у студентському середовищі;

4. підтримка і розвиток волонтерського руху в студентському середовищі;

5. реалізація програм соціального становлення та соціальної підтримки студентів у межах національних та державних цільових програм.

30 березня 2010 року СТУДЕНТСЬКА СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНА СЛУЖБА розпочала соціальну акцію під назвою «Не будь байдужим – подаруй дитині іграшку!». Метою якої є збір іграшок для дітей з малозабезпечених сімей міста Умані.


 

Волонтери Служби змайстрували та прикрасили «скриню благодійності». Розмістили її разом з умовами акції та рекламою в холі нового корпусу УДПУ.

Акція діяла протягом двох тижнів, за умовами якої, кожен бажаючий міг віднести свою іграшку до "скрині", а волонтери ССПС, по закінченню акції, розділили усі зібрані іграшки між дітьми з малозабезпечених сімей.


 

Волонтери зробили перший внесок – подарували свої іграшки.

 

Також частина іграшок була подарована дітям з кризових сімей, які проходять реабілітацію у дитячому реабілітаційному центрі "Пелюстки довіри".

 

 

Крім того, волонтери служби взяли участь в організації Дня Сім'ї в уманському притулку для дітей. Привітали зі святом – подарували 28 дітям іграшки.