Педагогічна практика – одна з найважливіших складових професійної підготовки майбутнього вчителя. Різні види педагогічної практики сприяють процесу становлення студента як майбутнього фахівця, допомагають опановувати специфіку роботи з дітьми в умовах навчальних закладів різних типів, здобувати перший педагогічний досвід. Так, студенти багатьох факультетів нашого університету мали змогу проходити педагогічну практику у Державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія».

Дитячий центр «Молода гвардія» розташований у місті Одеса на мальовничому березі Чорного моря. Тут межують різні кліматичні зони з усім багатством і різноманітністю рослинного світу (степової північно-причорноморський курорт). Мальовнича рослинність робить кожну пору року в таборі екзотичною і незабутньою. Максимальне використання природно-кліматичних умов ДЦ - основа педагогічної програми.





Вже багато років цей заклад радує юних вихованців, дарує їм радісні зустрічі, незабутні враження, гарний настрій та дружні відносини. В Українському дитячому центрі постійно діють табори «Сонячний», «Зоряний» і «Прибережний» (найстарший з таборів «Морський» знаходиться нині на реконструкції).

Впродовж майже двох місяців студенти нашого університету Світлана Оніщук (фізико-математичний факультет), Софія Соломаха і Євген Кононенко (історичний факультету) та студенти-філологи Вікторія Орленко та Марія Швед працювали педагогами-організаторами у таборі «Зоряний» та вчителями відповідного профілю у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, що діє в УДЦ «Молода гвардія» для дітей, які перебувають на відпочинку та оздоровленні.

Навчання в «Молодій гвардії» - це діалог і співпраця дорослих та дітей, демократичність в обміні духовними цінностями, свобода саморозвитку. Школа працює за оригінальним навчальним планом, складеним на основі розроблених МОН України базових навчальних планів, з врахуванням специфіки сезонної школи. Вивчення навчальних дисциплін відбувається за програмами МОН України. Навчальний процес здійснюється в атмосфері взаєморозуміння, приязні та емоційної співдружності.

«Молода гвардія» – це цінний досвід для майбутнього педагога, можливість удосконалити себе, отримати позитивні враження від спілкування з колективом і дітьми, цікаве дозвілля», - ділиться незабутніми спогадами про педагогічну практику в УДЦ студентка IV курсу фізико-математичного факультету Світлана Оніщук.

Сподіваємося, що здобуті студенти під час педагогічної практики знання, практичні вміння і навички неодмінно знадобляться в їх майбутній педагогічній діяльності і сприятимуть професійному становленню й зростанню.

Пресцентр УДПУ