Національна премія «Гордість країни» – проект Фонду Віктора Пінчука – щороку вручається громадянам України, які продемонстрували виняткову відвагу та самовідданість. Вже сьомий рік поспіль премія вручається українцям, які своїми героїчними вчинками, щирими душами і своїм життям викликають захоплення та гордість.

У 2013 р. серед номінантів на Національну премію «Гордість країни» – студентка І курсу мистецько-педагогічного факультету (спеціальність «Образотворче мистецтво») Аня Літвінова. 19-ти річна дівчина, яка із-за вродженої хвороби прикута до ліжка, займає призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Роботи молодої художниці збирали шанувальників на двох персональних виставках у рідному місті Одеса.


Аня – лауреат міжнародного благодійного фонду Володимира Співакова в рамках московського конкурсу-фестивалю «Москва встречает друзей». Нагороджена стипендією голови Одеської облдержадміністрації для обдарованих дітей (2009 р.) та стипендією міського голови Одеси (2010 р.). Життю і творчості Ані присвячена стаття Інни Айзенберг у газеті «Факти» в рубриці «Сила духу» (№ 98 від 7 червня 2013 р.).




Бажаємо Ані отримати Національну премію, яку вона заслужила всім своїм життям та творчістю, а також успішного лікування, натхнення, нових творчих здобутків та успіхів у навчанні!

Пресцентр УДПУ