Нещодавно студентка історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Олександра Смілянець брала участь у 8-му Київському Безпековому Форумі для молоді. Ця масштабна подія налічувала понад 200 учасників із різних куточків України. Окрім того, до молодих фахівців доєдналися представники з Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Угорщини та Чехії. Захід був організований Фондом Арсенія Яценюка «Open Ukraine» («Відкрий Україну») за підтримки  Посольства Канади в Україні та Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Цьогорічний Форум пройшов під загальною темою: «Старі виклики, нова динаміка: плани на нове десятиліття».

За час проведення Київського Безпекового Форуму перед учасниками виступили Прем’єр-міністр України (2014-2016) та Засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк, Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, Міністр екології та природніх ресурсів України (2016-2019) Остап Семерак та багато інші.

Упродовж двох днів активна молодь мала нагоду не тільки прослухати лекції відомих спікерів, а й застосовувати набуті знання, описати існуючі проблеми перед якими стоять Україна, Європа та світ. Учасники напрацювали ряд рекомендацій з подолання проблем, які очікують на суспільство, а згодом презентували результати.

Пресцентр УДПУ