Студенти 2 курсу природничо-географічного факультету упродовж тижня проходили комплексну фахову практику з дисциплін «Загальне землезнавство» та «Географія материків і океанів» у межах Шацького національного природного парку. Керівництво практикою здійснював доцент кафедри географії та методики її навчання природничо-географічного факультету УДПУ Олександр Лаврик.

Ставилося за мету закріпити отримані студентами теоретичні знання при вивченні курсів «Загальне землезнавство» та «Географія материків і океанів». Ціль практики заключалася також у засвоєнні студентами методики польових фізико-географічних досліджень: напрактикуватися розрізняти на місцевості фації та урочища; навчитися знімати ландшафтний профіль і описувати фації; складати ландшафтну карту; розвинути вміння виявляти та аналізувати взаємозв’язки між окремими геокомпонентами природи.

Практичні заняття студенти мали можливість поєднувати зі змістовним і цікавим дозвіллям. Вони разом із керівником відвідали краєзнавчий музей у місті Рівне; перетнули Головний європейський вододіл; ознайомилися з гідрологічними характеристиками Шацьких озер; відвідали верхів’я річки Прип’яті (басейн Дніпра); вивчили специфіку роботи низькочастотного радіотелескопа «Уран-3»; спостерігали моренні відклади Дніпровського зледеніння та ознайомилися з природними умовами Полісся.

Під час проходження фахової практики на Поліссі студенти мали змогу не лише закріпити теоретичні знання, а й оздоровитись, скупатись в чистій воді озера Світязь та засмагнути під ласкавим сонцем. Це стало можливим завдяки матеріальній підтримці профкому університету (голова — Валентин Хитрук), за що організатори та учасники практики щиро вдячні.

Пресцентр УДПУ