26 лютого на історичному факультеті відбулася презентація щоденникових записів українського селянина Петра Федоровича Курінного за 1919 рік. Це наукова публікація рукопису, що нині зберігається у фондах Національного музею історії України та Уманського краєзнавчого музею.

Про революційну добу в Україні та місті Умань, автора «Щоденника», обставини та працю при підготовці до публікації розповіли упорядники видання: відома дослідниця Валентина Піскун – докторка історичних наук, завідувачка відділу джерелознавства новітньої історії України Інституту української археографії та джерелознавства імені М. Грушевського НАН України та краєзнавець Владислав Давидюк – директор Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань».

Співробітники Інституту української археографії та джерелознавства імені М. Грушевського НАН України Тетяна Котенко та Інна Яворська поділилися особливостями роботи з текстом щоденникових записів.

На завершення зустрічі модератор заходу декан історичного факультету, професор Анатолій Карасевич подякував колективу авторів за грунтовну та масштабну роботу над текстом щоденникових записів і висловив сподівання на подальшу співпрацю між вченими Інституту української археографії та джерелознавства імені М. Грушевського НАН України та викладачами історичного факультету.

Пресцентр УДПУ