Подією в освітньому житті міста стала Міжнародна олімпіада з англійської мови, участь у якій беруть уманські і гнєзненські школярі. Цей конкурс доводить спільність інтересів дітей у Польщі й Україні, демонструє високий рівень зацікавленості вивченням англійської мови. Його проведення - це спільна ініціатива освітян міст-побратимів, яку підтримали відділи освіти обох міст, а також Почесного консула України в Познані.





У першому турі олімпіади, який розпочався 21 березня взяли участь в Польщі учні четвертих і п’ятих класів початкової школи №3 імені святого Войцеха (м. Гнєзно), а в Україні - загальноосвітньої школи № 14 та навчально-виховного комплексу № 24 (м. Умань). Незалежну експертизу забезпечують викладачі Інституту східної культури Познанського університету ім. Адама Міцкевича (Польща) та факультету іноземної філології Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини (Україна).

Якщо завдання для першого туру спільно укладали українські та польські вчителі, то до проведення другого туру будуть залучені представники обох університетів. Бажаємо учасникам успіху і, незалежно від того, хто стане переможцем, висловлюємо сподівання, що саме інтелектуальна молодь будуватиме майбутнє Європи.

Пресцентр УДПУ