В УДПУ імені Павла Тичини за участю ректорату, викладачів, студентів, спортсменів та гостей відбулося велике спортивне свято, приурочене Дню фізичної культури і спорту. У навчальному закладі стало традицією у вересні, на початку навчання, вітати студентів за спортивні досягнення минулого навчального року.

Педагогічний університет по праву гордиться великими спортивними успіхами своїх нинішніх студентів та випускників. У 2015-2016 навчальному році понад 300 кращих спортсменів нашого університету взяли участь у 80 змаганнях різного рівня. Серед них: Молодіжні спортивні ігри міста Умань, ХІV Універсіада та ІІ Спортивні ігри Черкаської області серед вищих навчальних закладів, Чемпіонати та Кубки України, Європи та Світу. 8 спортсменів університету виконали норматив кандидата в майстри спорту України, з них 2 викладачі. 5 спортсменів отримали звання «Майстер спорту України» та 1 спортсмен став майстром спорту міжнародного класу.

Найяскравішими подіями минулого спортивного року є: високі результати веслувальників на Чемпіонаті та Кубку України; вдалий виступ спортсменів-гирьовиків Валентина Хмільового та Вадима Марчака на Чемпіонаті Світу та Європи в Португалії; встановлений світовий рекорд Валентином Хмільовим, який перевершив свій минулорічний особистий результат. Спортсменами з екстремального та багатоповторного жиму було встановлено 5 рекордів України, яскравою була також перемога Ярини Щепкіної на спортивних іграх Черкаської області серед вищих навчальних закладів з шахів.

Від імені ректора, доктора педагогічних наук, професора Олександра Безлюдного перший проректор, професор Андрій Гедзик щиро вітав спортсменів і побажав у подальшому ще на вищі спортивні вершини підносити славу університету, фізичного здоров’я і краси олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог. Він вручив нагороди кращим спортсменам. Грамотами за активну участь у спортивному житті, піднятті престижу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини нагороджені Тимофій Гук, Владислав Мошенський, Роман Потапов, Руслан Дзигар, Іван Мудрак, Олег Тимчишин, Іван Кравчук, Вадим Марчак, Яна Ткаченко, Андрій Стороженко, Яна Груненко, Катерина Бурлака, Максим Боднюк, Яна Гурська, Іванна Ненич, Олексій Карсков, Євген Кірнос, Ярина Щепкіна, Назар та Богдан Щербаки, Аслан Лорсанов.

Андрій Миколайович також вручив приз кращому спортсмену року університету, яким визнано майстра спорту України з гирьового сорту, чемпіона України, переможця та срібного призера Кубку України, чемпіона Світу серед студентів 2015 та 2016 років, чемпіона Світу серед юніорів 2015 та 2016 років, чемпіона Світу серед дорослих 2015 та 2016 років, володаря рекорду Світу серед студентів Валентина Хмільового.

Кандидат наук з фізичного виховання та спорту, декан факультету фізичного виховання, професор Галина Безверхня привітала студентів-фізкультурників із наступаючим Днем фізичної культури і спорту та побажала успіхів у всіх звершеннях, плідної праці, адже за всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю.

Для активних занять фізкультурою та спортом у навчальному закладі створено всі умови. Матеріально-технічне забезпечення включає спортивну та тренажерну зали; спортивні майданчики: баскетбольний, волейбольний, для міні-футболу та зі штучним покриттям; зали: важкої атлетики, боксу, спортивної боротьби, настільного тенісу, для музично-ритмічного виховання тощо. Така солідна база забезпечує начальний процес студентів факультету фізичного виховання та заняття всіх охочих із інших факультетів за їх уподобаннями та нахилами. Всіма спортивно-оздоровчими видами у 16 секціях займається майже 4 тисячі студентів.

Присутня на заході начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Уманської міської ради Ольга Ремез підкреслила, що кращі спортивні досягнення міста належать студентам Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, завдяки яким про Умань знають у Європі та світі. Ольга Григорівна за успіхи у спорті вручила грамоти Уманської міської ради студентам Наталії Мельник, Олександру Гараню, Юлії Юрійчук, Владиславу Мегесю, Ярославу Фріюку, Богдану Жовтюку, Валентину Хмільовому, керівнику спортклубу університету Володимиру Щербині.

Своєрідним подарунком учасникам спортивного свята став акробатичний виступ вихованок ДЮСШ Єви Коломієць, студенток УДПУ Олени Балаклеєвої та Анни Артеменко.

Після нагородження відбулися змагання. Переможцями з армреслінгу стали Андріцй Окуньовський, Ігор Шаров, Олександр Паламарчук серед хлопців та серед дівчат Анастасія Бадяка й Марина Кривуша. У підтягуванні на перекладині перемогу вибороли Іван Мудрак, Олександр Паламарчук та Денис Зірник. Найкращі результати у гирьовому спорті показали Іван Мудрак, Владислав Мошенський та Василь Кабак.

Свято скінчилося, а любов до спорту не згасає ніколи. Тож побажаємо нашим спортсменам, тренерам, ветеранам спорту, вболівальникам і шанувальникам міцного здоров’я, великої вдачі, наполегливості, наснаги та перемог у спорті, успіхів у особистому житті!

Пресцентр УДПУ