Міжнародний день студентського спорту Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини зустрів із вагомими досягненнями і пишається своїми студентами, які стали чемпіонами та володарями Кубків світу і Європи, Призерами Міжнародних змагань: завоювали 72 золоті, 55 срібних та 59 бронзових нагород.

Грандіозна подія – свято фізичної культури і спорту, молодості і здорового способу життя – відбулося в цей день  на спортивному майданчику УДПУ імені Павла Тичини за підтримки адміністрації університету на чолі з ректором Олександром Безлюдним.

 Під гаслом «Здорова молодь – сила нації» студенти УДПУ підтримали Всеукраїнський флешмоб, чим показали свою єдність і спортивний дух – виконали 22 віджимання від підлоги. Студентська молодь була завзятою у змаганнях з 6-ти видів спорту: перетягування канату, армреслінг, виконання ударів футбольним м’ячем на точність, дартс, crossFit, багатоповторний жим. Окрасою свята став показовий виступ акробаток Альони Балаклеєвої, Анни Артеменко, Яни Гонтаренко.  Серед запрошених на спортивне свято – начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Уманської міської ради Ольга Ремез, висловила щиру подяку університету за тісну співпрацю та вручила грамоти викладачам факультету фізичного виховання за активну участь у спортивному житті міста. Голова профкому УДПУ Валентин Хитрук  підготував для переможців змагань подарунки.

Від імені ректора УДПУ почесну місію нагородження кращих спортсменів виконала проректор з гуманітарних питань Наталія Ревнюк. Заслужені нагороди отримали юнаки та дівчата усіх факультетів, які прославляють університет на спортивних майданчиках Черкащини, України та Світу. Гордістю університету є рекордсмен Світу серед студентів, неодноразовий призер і володар Чемпіонатів та Кубків України, Чемпіон Світу та Європи, Майстер спорту України з гирьового спорту Валентин Хмільовий, який  був відзначений як  «Кращий спортсмен університету». Підтримка молоді у її прагненні до олімпійських вершин – стратегічний напрямок роботи університету.

Пресцентр УДПУ