В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини багатоповторний жим є дуже популярним видом спорту завдяки тренеру-викладачу кафедри спортивних дисциплін факультету фізичного виховання Сергію Ільченку, Майстру спорту України міжнародного класу. Він отримує високі спортивні результати на всіх рівнях, своїм прикладом заохочує до занять студентів та викладачів нашого університету.

За останні два роки спортсмени взяли активну участь у понад 20 змаганнях з багатоповторного жиму різного рівня, серед яких  регіональні, обласні, Всеукраїнські, Міжнародні Чемпіонати і Кубки та встановили 5 рекордів України.

На Чемпіонаті Світу GPA-IPO (2018) з пауерліфтингу та окремих вправ одразу три представники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відмінно продемонстрували свої вміння на помості: Майстер спорту України міжнародного класу Сергій Ільченко виборов І місце серед чоловіків, Майстри спорту України Сергій Сюренко та Владислав Мошенський завоювали І місця серед юніорів.

Під час Чемпіонату України UPC з пауерліфтингу та окремих вправ у 2019 році студент факультету фізичного виховання Сергій Сюренко став кращим серед юніорів, а Сергій Ільченко встановив новий Рекорд України і став першим спортсменом в Україні, виконавши норматив в екстремальному жимі «ЕЛІТА». У цьому ж році наші хлопці змагалися на Чемпіонаті Світу з пауерліфтингу та окремих вправ поряд з 500 найсильнішими атлетами з 24 країн. Сергій Сюренко зайняв I місце з багатоповторного жиму, встановивши новий Рекорд України WPA, вижавши штангу 75кг 43 повторення. Сергію Ільченку вдалось встановити Рекорд Світу WPA, вижавши штангу 125 кг 33 рази та першим в Україні виконати норматив в багатоповторному жимі «ЕЛІТА» серед чоловіків. Згодом, на VII Чемпіонаті України з багатоповторного жиму, Сергій Ільченко, піднявши штангу 34 рази, встановив новий Рекорд України, який перевищує Рекорд Європи та Світу.

Систематично збірна команда УДПУ показує найвищі результати на змаганнях з пауерліфтингу, жиму лежачи, тяги та екстремального жиму. Майстер спорту України Владислав Мошенський у 2018 році зайняв перше місце з пауерліфтингу серед юніорів (результат 550кг) та виборов золото в екстремальному жимі штанги 100кг, виконавши 23 повторення; у 2019 році став абсолютним Чемпіоном з сумою 635 кг; на VI Чемпіонаті України з багатоповторного жиму посів І місце та встановив новий Рекорд України серед юніорів.

Майстер спорту України Василь Кабак зайняв перше місце в екстремальному жимі штанги 55кг (70 повторів).

Майстер спорту України Руслан Маслюк виборов друге місце серед чоловіків в екстремальному жимі штанги 100 кг з результатом 19 повторень.

Під керівництвом своїх тренерів вже і молоді спортсмени університету беруть участь у змаганнях та показують гарні результати. На II Відкритому чемпіонаті Черкаської області з багатоповторного жиму Марина Кривуша  посіла перше місце серед жінок в номінації штанги 25 кг з результатом 71 повторення; на ІІІ відкритому Чемпіонаті Черкаської області UPC з пауерліфтингу та екстремального жиму Максим Маломуж посів ІІ місце. У 2019 році на VII Чемпіонаті України з багатоповторного жиму дебютантами стали студенти факультету фізичного виховання Сергій Голдиш (виконав I розряд), Богдан Шевченко піднявся на третю сходинку п’єдесталу та виконав норматив кандидата в майстри спорту.

Університет пишається перемогами своїх спортсменів та бажає їм нових рекордів!

Пресцентр УДПУ