Цими вихідними столиця нашої держави приймала спортсменів-силачів. У місті Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ. Ці змагання, в яких взяли участь понад 400 спортсменів України та гості з Ірану, стали наймасштабнішими за версією федерації UPC. Честь Уманського державного педагогічного університет імені Павла Тичини захищали три спортсмени.

Наші атлети змагалися у розділі екстремального жиму, де показали дуже високі результати. У номінації штанги вагою 55 кг у віковій групі 18–19 років (tineyger) студент факультету фізичного виховання, кандидат в майстри спорту України Владислав Мошенський з результатом 80 повторень виборов І місце. У цій же номінації серед юніорів 20–24 років студент факультету фізичного виховання, кандидат у майстри спорту України Василь Кабак також посів І місце. В номінації штани 100 кг серед чоловіків  (open) 25–39 років з результатом 46 повторень за три хвилини перше місце виборов тренер-викладач, Майстер спорту України міжнародного класу Сергій Ільченко. Таким чином результати наших переможців стали рекордами України з даного виду спорту по федерації UPC.

Вітаємо наших спортсменів-силачів, які вписали нову переможну сторінку у розвиток пауерліфтингу в Україні, роблять великий внесок у популяризацію спорту серед молоді та бажаємо й надалі примножувати спортивну славу Уманського державного педагогічного університет імені Павла Тичини!

Пресцентр УДПУ