На екваторі літа, у липні цього року, студенти та викладачі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Уманського національного університету садівництва здійснили спільну виїзну науково-дослідну і краєзнавчо-пізнавальну експедицію на Закарпаття.

Її очолили співробітники наукової геологічної лабораторії кафедри географії та методики її навчання природничо-географічного факультету УДПУ імені Павла Тичини професор Сергій Половка і викладач Олена Половка та професорсько-викладацький склад Уманського національного університету садівництва (УНУС) професор Юрій Кисільов, доценти Ірина Суханова та Тетяна Мамчур і Маргарита Парубок.

Під час цієї експедиції було досліджено природні процеси й екологічні проблеми села Колочава (Міжгірський район, Закарпатська обл.) та її околиць. Відбулося вивчення флори та фауни цього регіону. а саме: відібрано значну кількість зразків рослин Закарпаття для гербарію та для ентомологічної колекції. Під час подорожі налагоджено ділові контакти з іншими вузами і місцевою школою та вивчено історично-культурну спадщину мальовничого куточка Українських Карпат.

Професорсько-викладацький склад кафедри географії та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини та кафедри екології та безпеки життєдіяльності УНУС сподіваються, що подібного роду виїзні експедиції у майбутньому стануть традиційними.

Пресцентр УДПУ