00

Ректорат, профком, трудовий колектив та студентська рада Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини перебуває в жалобі з приводу передчасної смерті ветерана педагогічної праці Василя Григоровича Гончаренка та висловлюють щирі слова співчуття доктору педагогічних наук, професору кафедри хімії, екології та методик їх навчання Совгірі Світлані Василівні з приводу важкої і непоправної втрати – смерті батька.

Гідною поваги була життєва стежина Василя Григоровича. Все своє життя він присвятив педагогіці. Після служби в армії навчався в Белгородському (1955 – 1958) та Уманському державному (1958 – 1959) інститутах, де здобув фах вчителя фізики і математики середньої школи. Пройшов трудовий шлях від завідувача лабораторією в УДПУ до старшого викладача кафедри машинознавства й основ виробництва в УДПУ. У 1991 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук. Продовжив роботу на посадах доцента кафедри загальнотехнічних дисциплін, заступника декана з виховної роботи (1992). В1993 році отримав учене звання доцента. В 1999 – 2000 роках очолював кафедру загально-технічних дисциплін. З 2000 року і до заслуженого відпочинку працював на посаді доцента кафедри техніко-технологічних дисциплін.

Важко знайти слова втіхи, коли стається непоправне – смерть людини, проте світлі спогади про тих, хто залишив по собі добрі справи та чесно прожив своє життя, завжди будуть сильніші за смерть! Нехай добрий, світлий спомин про Василя Грогоровича назавжди залишиться у серцях рідних, друзів, усіх, хто його знав, любив та шанував, а Бог дасть сил пережити цю втрату.

Вічна пам’ять!

У цей важкий, сповнений тугою та жалем час, розділяємо біль утрати, сумуємо, підтримуємо в дні скорботи.

Ректорат
Профком
Студрада

Пресцентр УДПУ