Нещодавно відбулося спільне засідання членів Регіонального центру МАН в УДПУ та учителів загальноосвітніх та позашкільних закладів, членів Уманського територіального відділення МАН у Черкаській області. Такі засідання є традиційними на початку навчального року в Малій академії наук.

Керівник Регіонального центру Тетяна Тищенко повідомила присутніх про те, що відповідно до запитів уманських школярів у Центрі сформовано 16 секцій, зокрема секцію української літератури (керівник – доц. Т. Лопушан), історії України (доц. О. Скус), історичного краєзнавства (доц. О. Лісовська), філософії (доц. В. Й. Фуркало), правознавства (ст.в. Т. Родік), журналістики (доц. І. Хлистун), техічних наук (доц. О. Мелентьєв), фольклористики (доц. В. Гончарук), англійської мови (доц. О. Бевз), мистецтвознавства (доц. Л. Базильчук, З. Сирота), комп’ютерних наук (ст.в. Л. Паршукова), експериментальної фізики (проф. І. Ткаченко), психології (доц. Б. Якимчук), біології (доц. Л. Соболенко), хімії (доц. Н. Горбатюк), валеології (доц. Ю. Бойко). Керівник ознайомила усіх із організацією і порядком роботи Центру у цьому році.

Очільник Уманського територіального відділення МАН Людмила Стрільчик привітала керівника 2-х переможців всеукраїнського етапу конкурсу-захисту, який нещодавно відбувся, учительку історії та правознавства ЗОШ І – ІІІ ступенів м. Умані Анну Ганіч та наукових консультантів робіт із етнології – доцента Оксану Циганок, з релігієзнавства – доцента Вікторію Фуркало і подякувала за плідну співпрацю науковцям Центру. Повідомила, що відповідно до нових вимог змінюється формат захисту наукових робіт.

Досвідом підготовки переможців поділилася Анна Ганіч, вказала, що саме змінилося, витлумачила нові реалії «постер», «постерний захист» та ін., що викликало жваве обговорення і сприяло виробленню стратегії командної роботи (учень – науковий керівник – науковий консультант) у підготовці учасників МАН до власне конкурсу-захисту наукових робіт на міському та обласному етапах.

Пресцентр УДПУ